Konstblommor REA - 50% rabatt på utvalt sortiment.

Ikon av en tulpan. Ikonen symboliserar skötselråd för konstgjorda blommor.

Skötselråd konstgjorda blommor för lång hållbarhet

Går det att tvätta konstgjorda snittblommor? Ja, det går normalt att tvätta konstgjorda blommor för att hålla dem fräscha och dammfria. Här nedan får du tips och råd om hur du tar hand om dina konstblommor. Du kan även läsa om hur detta påverkar vår miljö och vilka material som används.

Hem / Kundtjänst / Skötselråd konstgjorda blommor

Skötselråd

Går det att tvätta konstgjorda snittblommor?
Ja, det går normalt att tvätta konstgjorda blommor för att hålla dem fräscha och dammfria. Här är några steg du kan följa för att rengöra dem:

Dammtorkning:
Använd en mjuk borste eller en fjäderduster för att försiktigt ta bort damm från blommorna. Du kan också använda en hårtork på låg värme eller vädra dina blommor för att blåsa bort löst damm.

Tvätta med mild tvållösning:
Fyll en stor skål eller handfat med ljummet vatten och tillsätt en mild tvållösning eller diskmedel. Doppa blommorna i vattnet och använd en mjuk borste eller trasa för att försiktigt rengöra dem. Undvik att använda för mycket kraft, särskilt om blommorna är känsliga eller har små delar.

Skölj noga:
När du är klar med rengöringen, skölj blommorna noga under ljummet rinnande vatten för att avlägsna eventuell tvålrester. Torkning: Låt blommorna lufttorka helt innan du placerar dem tillbaka i vasen eller arrangemanget. Det går även att använda en hårtork på svag till medelvärme. Håll ej för nära blomman då den då kan skadas.

Undvik starka kemikalier:
Undvik att använda starka kemikalier eller blekmedel, eftersom dessa kan skada färgen och strukturen på konstgjorda blommor.


OBS! Vissa konstgjorda blommor kan vara mer känsliga än andra, så var försiktig när du tvättar dem. Om du är osäker om det är säkert att tvätta dina blommor, kan du alltid prova att rengöra en liten del på en blomma innan du rengör samtliga. Tänk på att vissa konstgjorda blommor kan ha specifika skötselråd beroende på material och tillverkningsmetod.

Goda vanor och ansvar minskar miljöpåverkan

Minska ditt CO2-utsläpp
Vanliga snittblommor, växter och färska buketter har ett i synnerhet högt CO2-utsläpp eftersom de ofta odlas i uppvärmda drivhus med hjälp av bekämpningsmedel. Det är också vanligt att blommorna odlas på andra kontinenter och sedan fraktas hela vägen till Sverige. FakeFlowers skonar miljön eftersom våra konstblommor och växter tillverkas av naturligt eller återvunnet material till låg energianvändning så långt det är möjligt. Vi gör så långt det är möjligt en insats för klimatet genom att optimera transporter.


Minskad konsumption

Genom att byta från konventionella blommor och växter med kort livscykel till konstblommor och växter från FakeFlowers kan du minska din konsumtion och därmed bidra till en mer ansvarsfull och hållbar produktion. Tack vare den långa hållbarheten minskas råvaruanvändning, energiförbruknig, frakter samt avfall och vi skapar goda vanor som minskar miljöpåverkan.


Minskat klimatavtryck

När du köper konstgjorda blommor och växter från FakeFlowers är klimatavtrycket från blommorna betydligt lägre än odlade växter.
Faktum är att du minskar CO2-utsläppet med minst 70% över en period om 12 månader jämfört med om du skulle köpa en ny, färsk bukett varje månad.


Direkt från kontrollerad fabrik

FakeFlowers har en kort produktionskedja med kvalitetskontroll i alla steg. Vi utvecklar, designar och köper direkt från fabrik.
En god kvalitet innebär att du uppskattar din blomma, bukett eller växt mer och livslängden är extremt lång vilket gör att du kan behålla den en mycket lång tid.

Material vid tillverkning av konstgjorda snittblommor

Satin
Satin är en elegant och lyxig textil med en slät, blank yta som skapas genom en speciell vävteknik. Tillverkning av bomull ger satin en mjuk känsla och en distinkt glans. Dess förföriska yta reflekterar ljuset på ett sätt som skapar en förtrollande visuell effekt och gör det till ett populärt val för tillverkning av konstblommor. Satinens släta struktur gör den behaglig att röra vid och behåller samtidigt en känsla av lyx. Bomullsatin är miljövänlig då den är ekologiskt odlad och hållbarheten är extremt lång.

Velour
Velour är en mjuk och plyschig textil med korta, tätt packade fibrer som ger en lyxig känsla och en karakteristisk lyster. Dess yta är slät och följsam, och tyget används ofta i konstblommor och dekorationer för att skapa en elegant och behaglig estetik.
Produktionen av velour, särskilt när det involverar konstfibrer som polyester, kan vara resurskrävande och belastande för miljön. Vår velour tillverkas av återvunna material och minskar således miljöpåverkan.

Polyeten PE
Polyeten (PE) är en termoplastisk polymer med hög användning på grund av dess mångsidighet och låga kostnad. PE är känd för sin flexibilitet, kemikaliebeständighet och lätta vikt. Det används brett för plastpåsar, flaskor och till stammen i konstväxter. PE är återvinningsbart och lätthanterligt med lång lifslängd, vilket minskar avfallsmängden och därmed är gynsamt för miljön i jämförelse med odlade växter.

Lågdensitetspolyeten LDPE
Lågdensitetspolyeten (LDPE) är en mångsidig termoplastisk polymer med en mjuk och flexibel konsistens. Dess elastiska egenskaper gör det lämpligt för tillverkning av konstväxter. Trots dess lägre styrka i jämförelse med andra polyetenvarianter, ger LDPE fördelar miljömässigt som återvinningsbarhet och energieffektivitet i produktionen.

Latex
Latex är en mjölkaktig vätska som extraheras från gummiträd, framförallt gummiträdet Hevea brasiliensis. Efter extraktionen genom ett snitt i trädet koagulerar latexen och bildar gummi. Latex används som råmaterial för naturgummi, vilket används i tillverkning av elastiska produkter som konstväxter. Latex, ursprungligen utvunnet från gummiträd, anses vara en relativt hållbar resurs. Gummiträdets naturliga tillväxtprocess gör att det kan producera latex under flera år. Dess användning som råmaterial för naturgummi är biologiskt nedbrytbart och kan minska beroendet av icke förnybara material.

Gummerad satin
Gummerad satin är en variant av satin där tygets yta behandlas med en tunt applicerad latexbeläggning för att ge extra egenskaper som vattenbeständighet och ökad hållbarhet. Gummerad satin används ofta i tillverkningen av konstväxter där både estetik och känsla är viktiga. Materialets kvalitet och långa livslängd ger det miljömässiga fördelar mot odlade växter. Medvetna val och en cirkulär syn på materialanvändning är viktigt.

Gummerad ståltråd
Gummerad ståltråd är en ståltråd som har blivit behandlad med en tunn beläggning av latex och används till stammen. Denna beläggning ger stammen ökad flexibilitet och naturlig känsla. Materialets kvalitet och långa livslängd ger det miljömässiga fördelar mot odlade växter. Medvetna val och en cirkulär syn på materialanvändning är viktigt.

Folierad satin
Folierad satin är en form av satin där tygets yta förstärks eller dekoreras med en tunt applicerad folieliknande beläggning. Denna beläggning kan vara gjord av metalliska eller reflekterande material, vilket ger en skimrande eller glänsande effekt. Folierad satin används ofta för att skapa eleganta och dekorativa detaljer för konstväxter. Hållbarhet, livslängd och en cirkulär syn ger fördelar miljömässigt mot odlade växter.

Flockerat tyg
Flockerat tyg är en textil där korta fibrer appliceras på tygets yta genom en lim- eller bindemedelsprocess, skapande en plysch- eller flossliknande struktur. Denna teknik ger tyget en mjuk, plyschig känsla och en unik textur. Flockning används ofta för dekorativa ändamål och kan appliceras på olika material som bomull, sammet eller syntetiska fibrer. Resultatet är ett tyg med förhöjd visuell och taktil estetik, vilket gör det populärt för tillverkning av konstgjorda växter. Hög kvalitet, lång livslängd, återvinning och återanvändning av flockerade tyger bidrar till att minska det ekologiska fotavtrycket och har fördelar miljömässigt mot odlade växter.

Polyuretan PU
Polyuretan (PU) är en mångsidig polymer som bildas genom en kemisk reaktion mellan isocyanater och polyoler. De resulterande materialen kan vara mjukt som skum eller fast som plast, beroende på användningsområde. PU används i olika produkter såsom konstväxter och konstläder. Materialet är känt för sin hållbarhet, motståndskraft mot slitage och mångsidighet vilket ökar livslängden för produkten. Cirkulär syn, återbruk och återvinning ger fördelar miljömässigt mot odlade växter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är du intresserad av konstgjorda blommor av hög kvalitet så skickar vi fina erbjudanden och information om nyheter. Anslut redan idag så missar du inget!

Logotyper av alla betalsätt som FakeFlowers använder. Logotyperna är följande: Svea faktura & delbetalning, Visa, Master Card, Trustly & Swish.

Om FakeFlowers.se

FakeFlowers.se är specialiserade på att utveckla och sälja konstgjorda blommor av högsta kvalitet. Vi har vårt lager centralt beläget i Sverige. Genom att ta hem stora volymer och samarbeta med tillverkare direkt, kan vi utan mellanhänder erbjuda hög kvalitet, marknadens lägsta pris och snabb leverans.

En vit sociala media ikon för plattformen Facebook. Klicka på denna för att se vår Facebooksida.
En vit sociala media ikon för plattformen Instagram. Klicka på denna för att se vår Instagram.
En vit sociala media ikon för plattformen Youtube. Klicka på denna för att se vår Youtube kanal.
En vit sociala media ikon för plattformen Pintrest. Klicka på denna för att se vår Pintrestsida.

Kontakta oss

Tjälltorp 224 E-commerce Group AB

Postadress: Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Lager: Verkstadsvägen 79
591 46 Motala

Org nr: 559016-7390

Copyright © FakeFlowers.se
Powered by Sitesmart

FakeFlowers.se är en del av

Vit logotyp med texten Tjälltorp 224. De är ägarna bakom e-handeln Fake Flowers.